Beginpagina

Onze paarden & Wij

Western Natural Horsemanship

Lessen en Buitenritten

Bitloos rijden

Centered Riding

Zitles

TweedeKans Paarden

TweedeKans Paarden

Wij werken met een aantal "tweedekans paarden" , paarden die ooit afgeschreven waren voor de sport, fok, show etc. Veelal gekregen of voor de slachtprijs gekocht. Deze paarden kwamen bij ons tot rust in de groep, konden helen en herstellen van hun geestelijke en lichamelijke trauma's.

Tijdens dit soort processen hebben wij ondersteuning van een aantal zeer gespecialiseerde paardenmensen. Ons doel is deze paarden geluk, gezondheid en levenskracht terug te helpen vinden.
Indien mogelijk werken zij naar draagkracht een beetje mee in ons bedrijf.

Het gaat hierbij soms om paarden die, hetzij 'een verleden' hebben, hetzij ouder zijn of ooit een 'mankement' vertoonden. In bijna alle gevallen echter zijn het gewone, kerngezonde paarden die weg moesten wegens scheiding, ziekte eigenaar, financiŽle problemen, beŽindiging hobby, oid.
Afstand doen....
Wil je je eigen paard een TweedeKans gunnen om wat voor reden dan ook, dan kun je hierover met ons contact opnemen. Let wel: Wij nemen in principe geen paarden hier thuis op, wij bemiddelen slechts!!!!

Aan deze bemiddeling zijn wel voorwaarden verbonden, zo moet je bereid zijn om gratis afstand van je paard te doen, het paard moet 'herplaatsbaar' zijn, en het paard moet in een groep passen en wij vragen jou een eenmalig bemiddelingsbedrag van 50 euro voor de gemaakte kosten.
Hierbij kunnen wij je wel garanderen dat je paard een 'paards' leven zal krijgen, temidden van soortgenoten 24/7 buiten in de groep, uiteraard met de beschikking over een inloopstal.
Hierbij maken wij gebruik van ons uitgebreide netwerk van paardenvrienden, en wij plaatsen een korte beschrijving van je paard op onze website.
Daarnaast halen wij bij elk paard de ijzers eraf en wordt het paard door ons Natuurlijk Bekapt.
Eenmaal door ons bemiddeld hoeft je paard nooit meer op ijzers in een stal opgesloten te staan!

Wat wij doen wanneer er hier een nieuw paard binnenkomt is het paard gelijk van de hoefijzers afhalen, het paard in een groep socialiseren, tot rust laten komen (zie de vier R's elders op deze site). Verder laten wij zonodig medische hulp geven (dierenarts, osteopaat) en wij geven ELK paard een heel jaar om te herstellen en te re-socialiseren. In feite niks bijzonders dus. Bedenk je dat je dit zelf ook kunt. Het vereist alleen een andere kijk op het houden van paarden. Wanneer je een paard de ruimte en soortgenoten gunt zullen veel problemen vanzelf verdwijnen. Tijd en geduld zullen hierin je metgezel moeten zijn

Opvangadressen
Wij zijn op zoek naar adressen van particulieren die zo'n tweedekanspaard kunnen opvangen.
We kunnen zelf niet meer alle paarden plaatsen omdat we er gewoonweg de plek niet meer voor hebben.

Wij bemiddelen niet zomaar. Er zijn eisen aan de opvang verbonden :

* Het paard moet sociaal en met soortgenoten gehouden worden.
* Het paard mag geen stalarrest, maar moet buiten kunnen verblijven (met schuilmogelijkheid).
* Alle paarden worden natuurlijk bekapt,
dus je moet bereid zijn dit proces te doorlopen en je in deze methode te verdiepen.
* En je moet binding hebben met de NH filosofie, dus dat betekent op een paardgerichte manier met het paard omgaan, (geen zweep, bit, sporen, dwang etc).
* Het paard mag nooit worden doorverkocht/weggegeven,
maar je wordt wel eigenaar en je hebt de volledige verantwoording over dit paard.
* Je moet bereid zijn tot het volgen van een NH cursus bij ons.
* Tevens vragen wij aan de nieuwe eigenaar een bemiddelingsbedrag van 50 euro voor de gemaakte kosten

Per adres wordt bekeken "wat je in huis hebt" want we gaan niet zomaar een paard plaatsen bij de eerste de beste die een bijna gratis paard zoekt om mee te rijden. Ook zul je door ons eventueel worden begeleid in het omgaan met - en rijden met dit paard waarbij altijd het welzijn van het paard centraal blijft staan. Het maakt niet uit of je beginnend of 'gevorderd' NH -er / ruiter bent, het gaat om je instelling, om je motivatie, maar ook om je mogelijkheden.


Interesse
Indien je interesse hebt in deze opvang stuur je per E mail een berichtje naar ons waarom jij vindt dat jij de geschikte persoon bent en wat voor paard je zoekt. Belangrijk hierbij zijn :
* je motivatie
* huisvesting
* wat doe je zoal met rijden (western/engels/wedstrijden/recreatie)
* wat heb je het paard te bieden
* voorkeur voor welk soort paard (rijpaard/gezelschapspaard/weidemaatje)

Handelaren of mensen met verkeerde bedoelingen hoeven geen moeite te doen.
Het betreft hier adoptie van paarden waarbij het welzijn van het paard centraal staat en als zodanig zullen wij elke reaktie zorgvuldig selecteren !!!!


Confronterend
Wij krijgen wekelijks aanvragen voor de herplaatsing van TweedeKans Paarden, wij vragen jullie dan ook je begrip dat wij een selectie maken van paarden die de beste kansen hebben op herstel. Dat klinkt hard, en dat Ūs het ook, maar wij krijgen vele verzoeken voor opname van zieke, verwaarloosde en getraumatiseerde paarden.
Bedenk dat een paard met onbehandelbaar zware rupijn of artrose bij ons op de weide net zo goed pijn zal hebben.
Wij verrichten geen wonderen maar scheppen slechts de optimale leefomstandighden waar een paard vanuit zijn 'paard-zijn' recht op heeft. De rest zal uit het paard zelf moeten komen, zonodig ondersteund met de hulp van gespecialiseerde therapeuten. Er zijn helaas ook paarden die nooit meer beter worden, dat is de realiteit.
Wij zijn gťťn rusthuis of een plek waar iedereen zijn zieke of afgeschreven paard heen kan brengen om ruimte te krijgen een nieuw paard aan te schaffen terwijl er niks verandert aan de leefomstandigheden.
Als wij hierin zouden meegaan heeft eigenaar niks geleerd van zijn paard.
Elke eigenaar heeft zijn eigen verantwoordelijkheid bij het aangaan van een verbindtenis met een paard.


Onze ervaring heeft ons geleerd dat paarden die jarenlang eenzaam en op stal opgesloten hebben gestaan nou eenmaal een minder goede gezondheid en weerstand hebben waardoor slijtage, ongewenst gedrag, of gezondheidsproblemen zijn ontstaan. Paarden met hoef- rug- en beenproblemen zijn meestal paarden die en/of jarenlang verkeerd gereden werden, en/of jarenlang op ijzers liepen, en/of nooit hebben mogen bewegen door stalopsluiting. Problemen als hoefkatrolontsteking en artrose op jonge leeftijd komen bij in het wild levende paarden helemaal niet voor; dit is een gevolg van de manier waarop mensen (van) hun paarden houden en ze belasten. Wij zijn redelijk stellig in deze uitspraak. En ja, wij realiseren ons hoe confronterend het is te moeten horen dat veel problemen door de eigenaars zelf veroorzaakt zijn. Laat je echter door dit verhaal niet afschrikken, wij weten ook dat iedereen het beste wilt voor zijn/haar paard maar dat vele manieren van paarden houden en omgang met je paard nou eenmaal gebaseerd zijn op een aantal oude (maar in onze ogen reeds achterhaalde) methodes. Mensen worden bewuster en maken keuzes voor het welzijn van hun dieren.
Wij helpen je graag op weg met tips en ondersteundende adviezen over hoe het ook Šnders kan....


Gelieve niet telefonisch te reageren maar voor bemiddeling uitsluitend hier door het zenden van een E mail bericht. Na selectie zullen wij dan contact met je opnemen.

Wegens drukte en het moeten stellen van prioriteiten kunnen wij niet elke mail persoonlijk beantwoorden,
wij lezen echter wel dagelijks al onze E mailberichten.
Webwinkel

Cursussen / Workshops

Natuurlijk Bekappen / Hoefschoenen

Nieuw ! Nieuw!
Agenda 2011
Nieuw ! Nieuw!

Dagelijkse Dingen....
Pien's weblog

Tarievenlijst

Contact & Routebeschrijving

Regels & Voorwaarden

Pension, Koop & Leasepaarden

Gastenboek