Beginpagina

Agenda 2017

Cursussen & Workshops

Natuurlijk Bekappen aan Huis

Natuurlijk Paardenpension

Koop/Lease/Verkoopbemiddeling


Webwinkel

Tent te huur op Vlieland

ons Cursus- en Workshop aanbod in 2017....
Onderstaand vind je alle benodigde informatie over onze Cursussen en Workshops.
Deze worden gegeven met de Spirithorsespaarden tenzij anders vermeld.dagworkshop
Mestonderzoek
Zelf leren onderzoeken of je paard ontwormd moet worden.
Door MuriŽl Broer van www.wormtest.nl.

Uit de praktijk blijkt dat 80 % van de paarden onnodig preventief ontwormd wordt.
Vaak weet je namelijk niet of, en zoja met welke ontworming je moet ontwormen. Een heeft het middel wel afdoende gewerkt?
Een mestonderzoek geeft je duidelijkheid hierover.

Hoe verser het mestmonster, hoe betrouwbaarder de uitslag. Een mestmonster gaat namelijk ongekoeld na 4 uur al achteruit in kwaliteit. Door zelf mestonderzoek uit te voeren bespaar je niet enkel kosten maar is je uitslag ook betrouwbaarder. Wormtest organiseert praktijkdagen en levert alle benodigdheden om zelf mestonderzoek uit te voeren.

Hoe ziet een cursusdag er uit?
Op de praktijkdag leren wij je om zelf mestonderzoeken uit te voeren.
In de ochtend nemen we een stuk theorie door waarin we de verschillende parasieten en symptomen bij het paard bespreken en bekijken.
Verder behandelen we onderwerpen als weidemanagement, infectiedruk verlagen en resistentie vertragen.
In de middag oefenen we het herkennen van de verschillende wormeieren, preparaat klaar maken voor onderzoek, gebruik van microscoop en uitlezen van de telkamers. Iedere cursist heeft een wormtestkit en microscoop ter beschikking tijdens de praktijkdag en mag meerdere mestmonsters onderzoeken. Het is aan te raden ťťn mestbal van je eigen paard (en) mee te nemen voor onderzoek. Het maximaal aantal cursisten is 12 zodat wij aan iedereen voldoende aandacht kunnen schenken tijdens deze dag. Onze doelstelling is dat je aan het einde van de dag zelfstandig mestonderzoek kunt uitvoeren en naar aanleiding van de uitslag weet hoe te handelen.

Datum: Je kunt kiezen uit 3 of 4 juni.
Tijd: 10.00 uur tot ca 17.00 uur.
Kosten: 85,- per persoon, inclusief lunch, drankjes en cursusmateriaal.
Aanmelden: Rechtstreeks via www.wormtest.nl ( kies voor locatie Bilzen bij Maastricht).* * * *dagcursus
Natuurlijk Bekappen
Reeds vanaf 2005 geven wij als cursuslocatie van Paard Natuurlijk in Bilzen elke maand de dagcursus Natuurlijk Bekappen.
via Paard Natuurlijk en Hoef Natuurlijk


Ondertussen is de Natuurlijk Bekappen methode behoorlijk ingeburgerd onder natuurlijke paardenhouders.
Reeds velen hebben hun weg naar de cursuslocaties gevonden met als doel: het zelf leren bijhouden van de hoeven van hun eigen paard(en), hiervoor leiden wij elke maand 10 paardeneigenaren op. Meer en meer paarden worden hierdoor met succes ijzerloos gereden!
Er is op internet veel en goede informatie beschikbaar en ik heb op deze site een hele pagina over ijzerloos rijden en natuurlijk hoefonderhoud geschreven. Meer informatie en aanmelding voor de dagcursussen Natuurlijk Bekappen : www.hoefnatuurlijk.nl , de Hoefnatuurlijk cursuspagina
en uiteraard onze eigen pagina over Natuurlijk Bekappen.* * * *dagworkshop
* nieuw in 2017 * EHBO voor het buitenpaard * nieuw in 2017 *
De gezondheid van je paard in praktijk / EHBO totdat de dierenarts komt.
Door Judith Adriaensens, dierenarts en Natuurlijk Paardenhouder.

Inhoud: Wat is een gezond paard / hoe ziekte te herkennen en wat kun je zelf doen / EHBO bij paarden (theorie en praktijk).

Datum: Zaterdag 29 juli
Tijd: 10.00 uur tot ca 17.00 uur.
Kosten: 85,- per persoon, inclusief lunch en drankjes.
Aanmelden kun je hier doen.* * * *dagworkshop
* nieuw in 2017 * Kaartlezen & kompaslezen * nieuw in 2017 *
OriŽntatie en navigatie op een eenvoudige manier uitgelegd.
Door Jurgen Christiaens.
Jezelf op basis van dagelijks beschikbare middelen (google earth, smartphone, toeristische kaarten) leren oriŽnteren en eenvoudige buitenritten uitstippelen.
Leer je smartphone nuttig gebruiken en snel de weg terugvinden als je de weg kwijt bent. Ook handig in dagelijks gebruik.
Twee uur theorie en onmiddellijk erna eenvoudige toepassingen.

Datum: Zondag 23 juli
Tijd: 12.00 uur tot ca 17.00 uur.
Kosten: 50,- per persoon inclusief drankjes een oefenmateriaal. Er is geen lunch voorzien tijdens deze cursus.
Aanmelden kun je hier doen.* * * *dagworkshop
* nieuw in 2017 * Paardenmassage en Stretching * nieuw in 2017 *
Massage en Stretching, gebaseerd op Shiatsu therapie (een basis-workshop).
Door Lisbeth Wijnands, paardenosteopate van Ekibalance.
dmv Massagetechnieken die gebaseerd zijn op Shiatsu kunnen we de gezondheid van ons paard verbeteren. Tevens leren we eenvoudige blokkades/disbalans van het paardenlichaam vast te stellen en op te lossen mbv massage en oefeningen. Deze workshop omvat veel praktijk waarbij we gaan werken met de paarden.

Datum: Zaterdag 1 juli
Tijd: 10.00 uur tot ca 17.00 uur.
Kosten: 85,- per persoon, inclusief lunch en drankjes. Toeschouwers betalen 30,- inclusief lunch en drankjes.
Aanmelden kun je hier doen.* * * *dagworkshop
* nieuw in 2017 * EHBO voor paardenmensen * nieuw in 2017 *
EHBO voorlichtings- en oefenmiddag voor paardenmensen; wat te doen als iemand gewond raakt op- of rondom de paarden.
Door Jurgen Christiaens.

Datum: Zondag 28 mei
Tijd: 13.00 uur tot ca 17.00 uur.
Kosten: 35,- per persoon, theorie en praktijk.
Aanmelden kun je hier doen.* * * *dagworkshop
Natuurlijke Balans van paard & ruiter
Datum: Planning wordt aan gewerkt.
Tijd: 10.00 uur tot ca 17.00 uur.
Kosten: 65,- per persoon, inclusief lunch, drankjes en cursusmateriaal. Toeschouwers betalen 30,- inclusief lunch en drankjes.
Aanmelden kun je hier doen.* * * *tweedaagse aaneengesloten cursus
Twee dagen Spirithorses Basiscursus
Natuurlijk Paardrijden & Natuurlijk Paardenhouden voor iedereen: drie dagen meewerken, lessen, leren en kennis absorberen.
Kortom: een tweedaagse onderdompeling met alle ins en outs bij Spirithorses. Een soort van natuurlijk paardenkamp voor volwassenen.


Wel vaker kreeg ik de vraag of ik eens een meerdaagse cursus wilde organiseren waarbij werkelijk alle aspecten van het Natuurlijk Paardrijden & Natuurlijk Paardenhouden aan bod komen. Het leek me wel een leuke uitdaging en dus heb ik een cursus hierover ontwikkeld. Twee dagen Spirithorses zijn heel diepgaand en uitgebreid want we gaan hele dagen rondom- en met onze paarden werken, van verzorging en grondwerk tot rijden. Alles uiteraard zonder bit, zweep, sporen of hoefijzers op onze zo-natuurlijk-mogelijk gehouden lespaarden. Tevens gaan we heel diep in op de praktijk van het Natuurlijk Paardenhouden met al zijn ins en outs.

Wat kom je zoal tegen tijdens zo'n tweedaagse.
Het paard als kuddedier, groepsgedrag, leiderschap, lichaamstaal van zowel jou als het paard, grondwerk- & obstakeltraining, Natuurlijk Hoefonderhoud, leren opzadelen, hoe weet je of een zadel past, soorten tuigage, je leert je paard uit de kudde te halen, te poetsen en op te zadelen. Ook het rijden, veiligheid, basishoudingen, de verschillende westerndisciplines (reining, trail, horsemanship), maar ook klassieke dressuur, Centered Rijden (houding en zit) en we maken een buitenrit. En dat niet alleen want het paard waarmee je werkt moet ook verzorgd worden. Voeding, huisvesting, vachtverzorging, ziekteleer, hoefonderhoud, weide- en paddockonderhoud zijn ook belangrijke onderdelen in je werken met de paarden.

Wat is er nog meer dat je moet weten.
We gaan je twee dagen bezighouden en aangezien wij echte praktijk-mensen zijn vertoef je dus de hele dag buiten, op het terrein rondom de paarden. Pas je kleding hierop aan, dus vťťl warmte in de winter en verkoelende kleding in de zomer. Het is verplicht om stevig schoeisel te dragen, dus geen gymschoenen of sandalen, bijvoorkeur zelfs veiligheidsschoenen (met stalen neuzen) en rubber laarzen tijdens regenweer. Tijdens het rijden is een cap verplicht (hebben wij ook te leen). We beginnen elke dag om 9.00 uur en sluiten af om 17.00 uur. Je zult de nodige uren te paard doorbrengen. Tussen de middag lunchen wij gezamenlijk. Per cursus is er plaats voor 6 personen, de minimum leeftijd is 16 jaar.
We maken gebruik van onze paarden dus het is niet mogelijk om een eigen paard mee te brengen.

Datum
In 2017 wordt er geen Tweedaagse Basiscursus georganiseerd, in 2018 wel weer.

Kosten en wat is daarbij inbegrepen
De kosten zijn 170,- per persoon, inclusief het werken met de paarden, lunch en drankjes. Avondeten en overnachting dien je zelf te regelen. Er zijn hier in de straat drie goede overnachtingsadressen (zie beneden aan deze pagina).

Aanmelding
Aanmelden kun je hier doen.
Na aanmelding en betaling ontvang je het volledige dagprogramma en een lijst met wat je dient mee te brengen. Vergeet niet je overnachtingen bijtijds te reserveren. Indien je nog vragen hebt kun je ons deze via hetzelfde E mailadres laten weten.* * * *Arrangementen
Combineer enkele van onze aktiviteiten en stel zo je eigen arrangement samen.
Het is mogelijk je eigen arrangement samen te stellen door te blijven overnachten en zo enkele aktiviteiten te combineren; bijvoorbeeld een lange buitenrit naar de St. Pietersberg op de dag na een cursusdag.

Als je zelf een eigen paard wilt meebrengen is deze hierbij ook welkom. Houd hierbij rekening met het feit dat wij in deze omgeving allerhande harde ondergrond hebben; van beton tot vuursteen. Onze paarden lopen blootsvoets en zijn hieraan gewend in alle tempo's, maar gastpaarden valt deze ondergrond nogal eens tegen.

Voor mensen zonder eigen paard zijn onze paarden beschikbaar. Mail ons wanneer je interesse hebt in de Sint Pietersberg ritten of de Observant ritten, deze worden regelmatig georganiseerd, meestal zijn deze ritten op een zaterdag- of zondagochtend.
* * * *Zelf een cursus / workshop komen geven?
Onze locatie is per uur / dagdeel te huur. Maar wij kunnen ook een cursus of een workhops voor jou organiseren.
Wij verhuren onze locatie aan gelijkgestemde organisaties/personen die in dezelfde filosofie werken als wij en een aanvulling kunnen zijn op onze paardgerichte manier van werken, -rijden, -huisvesten en met de paarden omgaan.

Indien je zelf een workshop of cursus wilt komen geven die aansluit op onze visie en waarbij je gebruik wilt maken van onze locatie, de faciliteiten en eventueel onze piste en paarden dan willen wij dat graag van je horen. Mail ons om de mogelijkheden te bespreken.* * * *Overnachten tijdens je verblijf
www.imsenwims.eu kleinschalig plattelandstoerisme voor logies en ontbijt (geen avondeten).
www.smokkelhoeve.be hotelovernachting of appartementenverhuur (zelf koken of eten in het restaurant).
Deze overnachtingsmogelijkheden zijn gelegen in onze straat en op 2 minuten loopafstand.* * * *
Onze paarden & Wij

Bitloos, Ijzerloos, Zweeploos

Western Natural Horsemanship

Tarievenlijst

Regels & Voorwaarden

Contact