Beginpagina

Agenda 2020

Locatieverhuur/Cursusaanbod

Natuurlijk Bekappen aan Huis

Natuurlijk Paardenpension

Koop/Lease/Verkoopbemiddeling


Webwinkel

Tent te huur op Vlieland
 

Locatieverhuur & Cursusmogelijkheden
Wij verhuren onze locatie voor het geven van cursussen, workshops, trainingen en coaching.
Daarnaast geven we zelf ook een aantal workshops. Ons eigen cursusaanbod wijzigt elk jaar.

* * * *


Zelf een cursus / workshop komen geven?
Onze locatie is per uur / dagdeel te huur. Maar wij kunnen ook een cursus of een workhops voor jou organiseren.
Wij verhuren onze locatie aan gelijkgestemde organisaties/personen die in dezelfde filosofie werken als wij en een aanvulling kunnen zijn op onze paardgerichte manier van werken, -rijden, -huisvesten en met de paarden omgaan.
Uiteraard kun je ook van onze faciliteiten gebruik maken zonder het gebruik van paarden.

Wij hebben een overdekte cursusruimte en buitenplekken met voldoende privacy en weidse uitzichten.
Lunch, drankjes, hapjes, beamer, paarden en piste zijn afzonderlijk bespreekbaar.
Mail ons om de mogelijkheden te bespreken.
* * * *


dagworkshop
Natuurlijk Bekappen (module 1)
Reeds vanaf 2005 geven wij als cursuslocatie van Paard Natuurlijk in Bilzen elke maand de dagworkshop Natuurlijk Bekappen.
via Paard Natuurlijk en Hoef Natuurlijk


Ondertussen is de Natuurlijk Bekappen methode behoorlijk ingeburgerd onder natuurlijke paardenhouders.
Reeds velen hebben hun weg naar de cursuslocaties gevonden met als doel: het zelf leren bijhouden van de hoeven van hun eigen paard(en), hiervoor leiden wij elke maand 10 paardeneigenaren op. Meer en meer paarden worden hierdoor met succes ijzerloos gereden!
Er is op internet veel en goede informatie beschikbaar en ik heb op deze site een hele pagina over ijzerloos rijden en natuurlijk hoefonderhoud geschreven. Meer informatie en aanmelding voor de dagworkshops Natuurlijk Bekappen : www.hoefnatuurlijk.nl , de Hoefnatuurlijk cursuspagina
en uiteraard onze eigen pagina over Natuurlijk Bekappen.* * * *dagworkshop
Hoefproblemen, een integrale aanpak (module 2)
Deze workshop gaat over paarden met hoefproblemen.
Deze dagcursus is voor cursisten die de basiscursus natuurlijk bekappen van Paard Natuurlijk al gevolgd hebben (mag ook een andere locatie zijn).
Je leert wat je eraan kunt doen en we gaan dieper in op de anatomie en biomechanica van de hoef en het onderbeen van het paard.
In het praktijkgedeelte leer je de beweging van een paard te beoordelen en gaan we de oefenhoeven niet alleen bekappen maar ook ontleden.
Klopt de binnenkant met wat je aan de buitenkant ziet? We gaan dieper in op veel voorkomende hoefproblemen zoals hoefbevangenheid en hoefkatrolontsteking.
Datum: nader te bepalen (2019/2020).
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten: 120,- inclusief het boek ‘hoefproblemen een integrale aanpak’.
Locatie: Hees - Bilzen (nabij Maastricht).
Aanmelden kun je hier doen.* * * ** * * *Dagcursus Natuurlijk Paardenhouden
dagcursus Natuurlijk Paardenhouden
Natuurlijk Paardenhouden voor iedereen: een hele dag rondom onze kudde paarden.
Kortom: een onderdompeling met alle ins en outs van ons natuurlijk paardenbedrijf Spirithorses. Een soort van mini-paardenkamp voor volwassenen.


Sinds 2016 zijn wij geen manegebedrijf meer maar hebben wij ons onder andere toegelegd op de uitbreiding van ons natuurlijk paardenpension. Daarnaast organiseren wij nog steeds cursussen en workshops rondom diverse thema´s. Ook bekappen wij aan huis paarden van eigenaars. Ik krijg herhaaldelijk de vraag of ik toch nog eens een cursusdag wil organiseren waarbinnen alle aspecten van het natuurlijk paardenhouden aan bod komen. Vooruit dan maar, ik vind het leuk en heb veel te vertellen over onze kudde en de praktijk van het natuurlijk paardenhouden.

Deze dagcursus is heel diepgaand en uitgebreid want we gaan een hele dag rondom -en met- onze paarden werken, van verzorging tot grondwerk. Uiteraard zonder bit, zweep of hoefijzers naast onze -zo natuurlijk mogelijk- gehouden paarden.

Voor wie is deze dag interessant.
Je bent beginnend paardenhouder of je overweegt na lange tijd weer te gaan rijden maar je wilt dit niet meer op de traditionele manege manier. Het interesseert je hoe je een paard zo natuurlijk mogelijk kunt houden, wat kuddegedrag en lichaamstaal zijn en hoe je kunt zien of een paard gezond en gelukkig is. Deze cursusdag is ook geschikt voor geïnteresseerden die weinig ervaring met paarden hebben.

Wat kun je verwachten van deze dag
Het paard als kuddedier, groepsgedrag, leiderschap, lichaamstaal van zowel jou als het paard, grondwerk- & obstakeltraining, natuurlijk hoefonderhoud, soorten tuigage, je leert je paard uit de kudde te halen, te poetsen en we gaan grondwerk doen. Voeding, huisvesting, vachtverzorging, ziekteleer, hoefonderhoud, weide- en paddockonderhoud zijn tevens belangrijke onderdelen in ons werk met de paarden.

Wat is er nog meer dat je moet weten.
We gaan je deze hele dag bezighouden en aangezien wij echte praktijk-mensen zijn vertoef je dus de hele dag buiten, op het terrein rondom de paarden. Pas je kleding hierop aan, dus véél warmte in de winter en verkoelende kleding in de zomer. Het is verplicht om stevig schoeisel te dragen, dus geen gymschoenen of sandalen, bij voorkeur zelfs veiligheidsschoenen (met stalen neuzen) en rubber laarzen tijdens regenweer. We beginnen om 10.00 uur en sluiten af om 16.00 uur. Je zult de nodige uren tussen de paarden doorbrengen. Tussen de middag lunchen wij gezamenlijk. Gedurende de ochtend vertel ik over ons bedrijf en in de middag gaan we grondwerken met de paarden. Bij grondwerken met de paarden blijf je met je benen op de grond (dus we gaan niet rijden).
We werken deze dag met onze paarden. Vanwege de inhoud van het programma is het niet mogelijk om een eigen paard mee te brengen.

Kosten en wat is daarbij inbegrepen
De kosten zijn 75,- per persoon, inclusief koffie/thee/lunch en grondwerken met de paarden,

Datum: Voorjaar 2021.

Aanmelding
Aanmelden kun je hier doen.
Na aanmelding en betaling ontvang je het volledige dagprogramma.
Per cursus is er plaats voor 6 personen.
Indien je nog vragen hebt kun je ons dit via hetzelfde E mailadres laten weten.* * * *middagworkshop
Mestbriketten maken
Zelf mestbriketten maken voor brandstof in de kachel
Datum: Voorjaar 2021
Tijd: 13.00 tot 16.00 uur.
Kosten: 55,- per persoon, inclusief drankjes en cursusmateriaal.
Aanmelden: info@spirithorses.be.* * * *
Onze paarden & Wij

Bitloos, Ijzerloos, Zweeploos

Western Natural Horsemanship

Tarievenlijst

Regels & Voorwaarden

Contact