5 augustus 2010 Spirithorses.be - locatieverhuurencursussen
 

Beginpagina

Locatieverhuur/Cursusaanbod

Natuurlijk Bekappen aan Huis

Natuurlijk Paardenpension

Tent op Vlieland
 

Locatieverhuur & Cursusmogelijkheden
Wij verhuren onze locatie voor het geven van cursussen, workshops, trainingen en coaching.
Daarnaast geven we zelf ook een aantal workshops. Ons eigen cursusaanbod wijzigt elk jaar.

* * * *


Zelf een cursus / workshop of een training komen geven?
In 2021 hebben wij onze koestal tot nieuwe cursusruimte verbouwd.
Deze ruimte - met aangrenzende keuken - heeft een ruim opppervlak van 130 m3 en is uitermate geschikt voor workshops, cursussen, yoga/meditatie, creatieve workshops, coaching, teambijeenkomsten, familiefeestjes, BBQ middagen en wat je maar wilt bedenken. Er kunnen lunches/diners worden bereid en je kunt ook gebruik maken van onze weide waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. De cursusruimte en diverse buitenplekken bieden voldoende privacy en weidse uitzichten. Uiteraard kun je ook van onze faciliteiten gebruik maken zonder het gebruik van paarden.
Onze locatie is per uur / dagdeel te huur. Mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

* * * *


dagworkshop
Natuurlijk Bekappen (module 1)
Reeds vanaf 2005 geven wij als cursuslocatie van Paard Natuurlijk in Bilzen elke maand de dagworkshop Natuurlijk Bekappen.
via Paard Natuurlijk en Hoef Natuurlijk


Ondertussen is de Natuurlijk Bekappen methode behoorlijk ingeburgerd onder natuurlijke paardenhouders.
Reeds velen hebben hun weg naar de cursuslocaties gevonden met als doel: het zelf leren bijhouden van de hoeven van hun eigen paard(en), hiervoor leiden wij elke maand 10 paardeneigenaren op. Meer en meer paarden worden hierdoor met succes ijzerloos gereden!
Er is op internet veel en goede informatie beschikbaar en ik heb op deze site een hele pagina over ijzerloos rijden en natuurlijk hoefonderhoud geschreven. Meer informatie en aanmelding voor de dagworkshops Natuurlijk Bekappen : www.hoefnatuurlijk.nl , de Hoefnatuurlijk cursuspagina
en uiteraard onze eigen pagina over Natuurlijk Bekappen.* * * *dagworkshop
Praktijkmiddag Natuurlijk Bekappen (module 2)
Praktijkmiddag onder begeleiding echte paarden bekappen
Voor cursisten die de basiscursus Natuurlijk Bekappen van Paard Natuurlijk al gevolgd hebben (mag ook een andere locatie zijn).
We gaan kijken hoe het paard staat en beweegt en we gaan dieper in op veel voorkomende hoefproblemen. Tevens gaan we zelf echte paarden bekappen. De cursus is met een van onze paarden of je eigen paard (na overleg).
Datum: Nader te bepalen.
Tijd: 12.00 tot 17.00 uur.
Kosten: 75,-
Locatie: Hees - Bilzen (nabij Maastricht).
Aanmelden kun je hier doen.* * * *Kenismakingsdag Natuurlijk Paardenhouden
kennismakingsdag Natuurlijk Paardenhouden
Natuurlijk Paardenhouden voor iedereen: een hele dag rondom onze kudde paarden.
Kortom: een onderdompeling met alle ins en outs van ons natuurlijk paardenbedrijf Spirithorses.


Sinds 2016 zijn wij geen manegebedrijf meer maar hebben wij ons onder andere toegelegd op de uitbreiding van ons natuurlijk paardenpension. Daarnaast organiseren wij nog steeds cursussen en workshops rondom diverse thema´s. Ook bekappen wij aan huis paarden van eigenaars. Herhaaldelijk krijg ik de vraag of ik toch nog eens een cursusdag wil organiseren waarbinnen alle aspecten van het natuurlijk paardenhouden aan bod komen. Vooruit dan maar, ik vind het leuk en heb veel te vertellen over onze kudde en de praktijk van het natuurlijk paardenhouden.

Deze kennismakingsdag is heel diepgaand en uitgebreid want we gaan een hele dag rondom -en met- onze paarden werken, van verzorging tot grondwerk. Uiteraard zonder bit, zweep of hoefijzers naast onze -zo natuurlijk mogelijk- gehouden paarden.

Voor wie is deze dag interessant.
Je bent beginnend paardenhouder of je overweegt na lange tijd weer te gaan rijden maar je wilt dit niet meer op de traditionele manege manier. Het interesseert je hoe je een paard zo natuurlijk mogelijk kunt houden, wat kuddegedrag en lichaamstaal zijn en hoe je kunt zien of een paard gezond en gelukkig is. Deze kennismakingsdag is ook geschikt voor geïnteresseerden die weinig ervaring met paarden hebben.

Wat kun je verwachten van deze dag
Het paard als kuddedier, groepsgedrag, leiderschap, lichaamstaal van zowel jou als het paard, grondwerk- & obstakeltraining, natuurlijk hoefonderhoud, soorten tuigage, je leert je paard uit de kudde te halen, te poetsen en we gaan grondwerk doen. Voeding, huisvesting, vachtverzorging, ziekteleer, hoefonderhoud, weide- en paddockonderhoud zijn tevens belangrijke onderdelen in ons werk met de paarden.

Wat is er nog meer dat je moet weten.
We gaan je deze hele dag bezighouden en aangezien wij echte praktijk-mensen zijn vertoef je dus de hele dag buiten, op het terrein rondom de paarden. Pas je kleding hierop aan, dus véél warmte in de winter en verkoelende kleding in de zomer. Het is verplicht om stevig schoeisel te dragen, dus geen gymschoenen of sandalen, bij voorkeur zelfs veiligheidsschoenen (met stalen neuzen) en rubber laarzen tijdens regenweer. We beginnen om 10.00 uur en sluiten af om 16.00 uur. Je zult de nodige uren tussen de paarden doorbrengen. Tussen de middag lunchen wij gezamenlijk. Gedurende de ochtend vertel ik over ons bedrijf en in de middag gaan we grondwerken met de paarden. Bij grondwerken met de paarden blijf je met je benen op de grond (dus we gaan niet rijden).
We werken deze dag met onze paarden. Vanwege de inhoud van het programma is het niet mogelijk om een eigen paard mee te brengen.

Kosten en wat is daarbij inbegrepen
De kosten zijn 80,- per persoon, inclusief koffie/thee/lunch en grondwerken met de paarden,

Datum: Nader te bepalen.

Aanmelding
Aanmelden kun je hier doen.
Na aanmelding en betaling ontvang je het volledige dagprogramma.
Per dag is er plaats voor 10 personen.
Indien je nog vragen hebt kun je ons dit via hetzelfde E mailadres laten weten.* * * *
Onze paarden & Wij

Bitloos, Ijzerloos, Zweeploos

Western Natural Horsemanship

Tarievenlijst

Regels & Voorwaarden

Contact