5 augustus 2010 Spirithorses.be - locatieverhuurencursussen

Beginpagina

Locatieverhuur/Cursusaanbod

Natuurlijk Bekappen aan Huis

Natuurlijk Paardenpension

Tent op Vlieland

Locatieverhuur & Cursusmogelijkheden
Wij verhuren onze locatie voor het geven van cursussen, workshops, trainingen en coaching.
Daarnaast geven we zelf ook een aantal workshops. Ons eigen cursusaanbod wijzigt elk jaar.
* * * *


Kenismakingsmiddag tussen de paarden
kennismakingsmiddag Natuurlijk Paardenhouden
Natuurlijk Paardenhouden voor iedereen: een middag rondom onze kudde paarden.
Kortom: een onderdompeling met alle ins en outs van natuurlijk paardenbedrijf Spirithorses.


Sinds 2016 zijn wij geen manegebedrijf meer maar hebben wij ons onder andere toegelegd op de uitbreiding van ons natuurlijk paardenpension. Daarnaast organiseren wij nog steeds cursussen en workshops rondom diverse thema's. Ook bekappen wij paarden van eigenaars aan huis. Herhaaldelijk krijg ik de vraag of ik toch nog eens een cursusdag wil organiseren waarbinnen alle aspecten van het natuurlijk paardenhouden aan bod komen. Vooruit dan maar, ik vind het leuk en heb veel te vertellen over onze kudde en de praktijk van 25 jaar natuurlijk paardenhouden.

Deze kennismakingsmiddag is heel diepgaand en uitgebreid want we zijn de hele tijd tussen de paarden. Uiteraard komt ook alle info aan bod van het bitloos-, zweeploos-, sporenloos rijden. En alle paarden worden zonder ijzers 24/7 -zo natuurlijk mogelijk- gehouden in een kudde.

Voor wie is deze dag interessant
Je bent beginnend paardenhouder of je overweegt na lange tijd weer te gaan rijden maar je wilt dit niet meer op de traditionele manege manier. Het interesseert je hoe je een paard zo natuurlijk mogelijk kunt houden, wat kuddegedrag en lichaamstaal zijn en hoe je kunt zien of een paard gezond en gelukkig is. Deze kennismakingsdag is ook geschikt voor geinteresseerden die weinig ervaring met paarden hebben.

Wat kun je verwachten van deze middag
Het paard als kuddedier, groepsgedrag, leiderschap, lichaamstaal van zowel jou als het paard, natuurlijk hoefonderhoud, soorten tuigage, voeding, huisvesting, vachtverzorging, ziekteleer, hoefonderhoud, weide- en paddockonderhoud zijn tevens belangrijke onderdelen in ons werk met de paarden.

Wat is er nog meer dat je moet weten
Aangezien wij echte praktijk-mensen zijn vertoef je dus de hele middag buiten, op het terrein rondom de paarden. Pas je kleding hierop aan, dus veel warmte in de winter en verkoelende kleding in de zomer. Het is verplicht om stevig schoeisel te dragen, dus geen gymschoenen of sandalen, bij voorkeur zelfs veiligheidsschoenen of rubber laarzen tijdens regenweer. We beginnen om 13.00 uur en sluiten af om 16.00 uur. Je zult de nodige uren tussen de paarden doorbrengen. Vanwege de inhoud van het programma is het niet mogelijk om een eigen paard mee te brengen.

Kosten: 60,- per persoon, inclusief koffie/thee/lekkers.
Datum: voorjaar 2024 (datum nog te plannen)
Tijd: 13.00 tot 16.00
Locatie: Spirithorses, Hageveldstraat, Vroenhoven-Riemst
Aanmelding kun je hier doen.
Per midddag is er plaats voor 10 personen.
Indien je nog vragen hebt kun je ons dit via hetzelfde E mailadres laten weten.


* * * *


Zelf een cursus / workshop of een training komen geven?
Onze multifunctionele cursusruimte.
Deze ruimte - met aangrenzende keuken - heeft een ruim opppervlak van 130 m3 en is uitermate geschikt voor workshops, cursussen, yoga/meditatie, creatieve workshops, coaching, teambijeenkomsten, familiefeestjes, BBQ middagen en wat je maar wilt bedenken. Er kunnen lunches/diners worden bereid en je kunt ook gebruik maken van onze weide waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. De cursusruimte en diverse buitenplekken bieden voldoende privacy en weidse uitzichten. Uiteraard kun je ook van onze faciliteiten gebruik maken zonder het gebruik van paarden.
Onze locatie is per uur / dagdeel te huur. Mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.
* * * *


dagworkshop
Natuurlijk Bekappen (module 1)
Reeds vanaf 2005 geven wij als cursuslocatie van Paard Natuurlijk in Bilzen elke maand de dagworkshop Natuurlijk Bekappen.
via Paard Natuurlijk en Hoef Natuurlijk


Ondertussen is de Natuurlijk Bekappen methode behoorlijk ingeburgerd onder natuurlijke paardenhouders.
Reeds velen hebben hun weg naar de cursuslocaties gevonden met als doel: het zelf leren bijhouden van de hoeven van hun eigen paard(en), hiervoor leiden wij elke maand 10 paardeneigenaren op. Meer en meer paarden worden hierdoor met succes ijzerloos gereden!
Er is op internet veel en goede informatie beschikbaar en ik heb op deze site een hele pagina over ijzerloos rijden en natuurlijk hoefonderhoud geschreven. Meer informatie en aanmelding voor de dagworkshops Natuurlijk Bekappen : www.hoefnatuurlijk.nl , de Hoefnatuurlijk cursuspagina
en uiteraard onze eigen pagina over Natuurlijk Bekappen.


* * * *


dagworkshop
Praktijkmiddag Natuurlijk Bekappen (module 2)
Praktijkmiddag onder begeleiding echte paarden bekappen
Voor cursisten die de basiscursus Natuurlijk Bekappen van Paard Natuurlijk al gevolgd hebben (mag ook een andere locatie zijn).
We gaan kijken hoe het paard staat en beweegt en we gaan dieper in op veel voorkomende hoefproblemen. Tevens gaan we zelf echte paarden bekappen. De cursus is met een van onze paarden of je eigen paard (na overleg).
Datum: Nader te bepalen.
Tijd: 12.00 tot 17.00 uur.
Kosten: 75,-
Locatie: Hees - Bilzen (nabij Maastricht).
Aanmelden kun je hier doen.


* * * *Onze paarden & Wij

Bitloos, Ijzerloos, Zweeploos

Western Natural Horsemanship

Tarievenlijst

Regels & Voorwaarden

Contact